Etikai panasz 1. – Elutasítva

Dr. Lehoczky Imre állatorvos tevékenységével összefüggésben több ponton is kifogásolom a részletezett kezelést, mert véleményem szerint, dr. Lehoczky Imre nem járt el megfelelő szakmai gondossággal, az általa alkalmazott gyógykezelés helytelen, találgatáson és nem vizsgálatokon alapult, továbbá semmiképpen nem a kutyám életminősítésének javítására szolgált. Panaszbejelentésem kivizsgálása során, szeretném kérni annak a feltevésnek a kivizsgálását is, hogy nem a megfelelő és/ vagy nem a megfelelő mennyiségben adott gyógyszerek okozhatták-e a mindössze KETTŐ HÉT alatt kutyámnál a visszafordíthatatlan állapotromlást.


Tisztelt Posevítz Krisztina!

Dr. Lehoczky imre állatorvossal kapcsolatos panaszát a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai Bizottsága 2017.07.17-én megkapta.

Nagyon sajnáljuk, hogy Ön elvesztette szeretett állatát, fogadja részvétünket!
Mivel az Ön panasza teljes egészében szakmai jellegű („… több ponton is kifogásoiom az elvégzett kezelést… az általa alkalmazott gyógykezelés helytelen…”, a nem megfelelő gyógyszerek okozhatták-e az állapotromlást) sajnos a Magyar Állatorvosi Kamarának semmilyen lehetősége nincs arra, hogy ezt a panaszt vizsgálja, mivel a törvény ezt kifejezetten tiltja.

2012. évi CXXVII. törvény 7. pont, 25. § (2) Az etikai bizottság és az országos etikai bizottság a kifogásoft állatorvosi szolgáltatás szakmai tartalmát – különösen a szakmailag helyes diagnózist vagy helyes gyógykezelést – nem vizsgálja.
Sem az orvosi, sem az állatorvosi kamarának nincs lehetősége a szakmai kérdések vizsgálatára. Az ilyen irányú panaszokat kizárólag műhibaperben lehet érvényesíteni. Amennyiben dr. Lehoczky Imrével kapcsolatban etikai panasza is van, annak vizsgálatára van lehetőségünk.

2012. évi CXXVH, törvény 7. pont, 25. § (1) Etikai vétséget követ el az a kamarai tag, aki a Kamara szakmai irányelveit, a Kamara etikai szabályzatában foglalt állatorvos-etikai szabályokat, az Alapszabályban és a Kamara más szabályzataiban foglalt kötelezettségeket, valamint a választott kamarai tisztségből eredő kötelezettségeket vétkes módon megszegi, vagy egyéb olyan vétkes magatartást tanúsít, amely az állatorvosi kar tekintélyét csorbítja.
Az Etikai Szabályzat a www.maok.hu honlap „szabályzatok” menüpontja alatt olvasható.

(OEB MÁOK- részlet)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.