Határozat

„Az első fokon eljáró Etikai Bizottság a rendelkezésre álló adatok, dokumentuomok és az etikai tárgyaláson elhagzottak alapján úgy ítálte meg, hogy dr. Lehoczky Imre panaszlott állatorvos vétett a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatának a II./3 VII./1 VII. 2 pontjaiban leírt szabályai ellen, mert a bizalmi viszony megtartása és megfelelő tájékoztatással az ismeretek átadása nem volt megfelelő. Ezért a Bizottság a rendelkező részben leírt döntést hozta meg.”

„A Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Etikai Bizottsága

dr. Lehoczky Imre panaszlott állatorvost megrovás etikai büntetésben részesíti.

Kutyám kínokkal teli, utolsó perceinek megélését, a fájdalmát nem enyhítette egy pillanatra sem az eljárás és a büntetés, de úgy gondolom, hogy dr. Lehoczky Imre „állatgyógyász” szakmaisága így bizonyos szinten megmérettetésre és minősítésre került, ami figyelemfelkeltő lehet a szakma és a hozzáforduló gazdik, állattartók számára, sőt esetleg dr. Lehoczky Imre is levonta a kellő tanulságot és a jövőben nagyobb figyelemmel (odaadással?!) végzi majd munkáját.
Amennyiben hatással volt rá az eljárás és a rendelkezés, akkor már értelme volt a procedúrának.

Sajnos a meghallgatáson tapasztalt viselkedése és hozzáállása alapján ez utóbbival kapcsolatban szkeptikus vagyok, de mégis bizakodom.

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.